Usein kysyttyä

Jäsennumeron voi pyytää sihteeriltä.

Ensisijaisesti ole yhteydessä suoraan koulutusryhmään ja kerro ideastasi. Yhteystiedot löydät sivun alatunnisteesta.

Laita sähköpostia viestintä -ryhmälle, he hoitavat ja toimittavat materiaalin nettisivuille. Yhteystiedot löydät sivun alatunnisteesta.

Löydät linkin valitsemalla ylävalikosta YHDISTYS, jolloin sivun oikeassa laidassa on linkki: Päivitä yhteystietosi!

Opintopäivämateriaali on erillisen kirjautumisen takana syystä, että luennoitsijat eivät ole antaneet lupaa jakaa niitä yleisesti. Luennoitsijoiden luvalla opintopäivien materiaali on käytettävissä vain osallistujien kesken.

Työterveyshuoltolain (Työterveyshuoltolaki 21.12.2001/1383) mukaan työfysioterapeutti on työterveyshuollon asiantuntija, jolla on sekä fysioterapeutin pätevyys (fysioterapeutin perustutkinto) että riittävät tiedot työterveyshuollosta. Riittävät tiedot tarkoittaa tässä tapauksessa pätevöitymiskoulutusta.

Valtioneuvoston asetuksessa (Vna hyvän työterveyshuoltokäytännön periaatteista, työterveyshuollon sisällöstä sekä ammattihenkilöiden ja asiantuntijoiden koulutuksesta 708/2013) määritellään koulutuksen laajuus, joka tulee suorittaa kahden vuoden kuluessa asiantuntijatoiminnan aloittamisesta. Pätevöittävät 15 op opinnot fysioterapeutti voi suorittaa Työterveyslaitoksella tai ammattikorkeakouluissa.
Työfysioterapeutin on osallistuttava ammattitaitoa ja osaamista ylläpitävään, ajantasaistavaan ja lisäävään täydennyskoulutukseen keskimäärin seitsemän päivää vuodessa (STM oppaita 2004:10 Työterveyshuollon ammattihenkilöiden ja asiantuntijoiden pätevyys ja sosiaali- ja terveysministeriön ohjeet työterveyshuollon täydennyskoulutuksesta)

Työfysioterapeutin asiantuntemukseen kuuluvat ergonomia sekä yksilöön että ryhmään kohdistuvat toimenpiteet. Työfysioterapeutit edistävät työntekijän fyysistä työ- ja toimintakykyä työntekijän omassa työympäristössä, työfysioterapeutit osallistuvat myös uusien työskentelytilojen ja -välineiden suunnitteluun. Työfysioterapeutit antavat ohjausta mm. tuki- ja liikuntaelinten ongelmissa, mittaavat ja arvioivat fyysistä suorituskykyä, ovat mukana kuntoutusprosesseissa – ovat mukana muiden työterveyshuollossa toimivien kanssa moniammatillisessa ryhmässä.

Stipendirahaston varojen hakijaksi on oikeutettu yhdistyksen varsinainen jäsen, jonka jäsenyys on kestänyt yhtäjaksoisesti vähintään vuoden.

Stipendihakemuksesta tulee ilmetä perustelut ja eriteltynä seuraavat asiat:

  • koulutus
  • tutkimus tai kehittämishankkeen suunnitelma liitteineen
  • ajankohta
  • kustannusarvio
  • hakijan yhteystiedot ja pankkiyhteys

Lue lisää kohdasta JÄSENILLE